ons verhaal
ons verhaal
ons verhaal
het concept
Ahoy, liefhebbers van de Noordzee!
Omringd door een adembenemend uitzicht op de Schelde bezorgt Vis van A een culinaire ervaring van sterrenchef Bart De Pooter. Naast een ruim restaurant met gezellige zones en een bar, vind je er een groot buitenterras met bomen en verwarmde banken. Alles op het menu is ultravers en lokaal. Kies je favoriete oesters uit de raw-bar, proef de gegrilde catch of the day of probeer een van de signature gerechten van onze chef.
Vleesliefhebber? Veggie lover? Op het menu staan ook verukkelijke vleesgerechten en vegetarische opties met groenten uit onze eigen tuin. V van A!
Het beste van de zee, gecombineerd met een verbluffend interieur, een uniek terras en een handige ligging met betaalparking maken Vis van A de ideale locatie voor groepen en events. We bieden verschillende formules aan, kunnen tot 300 personen binnen ontvangen en tot 200 personen buiten.
de vangst
bar
Bij een plateau vol heerlijke zeevruchten of een gerechtje-to-share horen natuurlijk de beste wijnen, champagnes en zelfgemaakte cocktails… onze bartender staat voor je klaar.
terras
Het mooiste terras van Antwerpen met de Schelde als decor. De zon, een zacht briesje, een heerlijk gegrild stukje catch of the day en een koel drankje… Yes, please!
the captain of the ship
Bart De Pooter is een Belgische chef en culinaire ondernemer. In 1993 opende hij zijn eerste restaurant, Pastorale. Tien jaar later werd zijn toewijding bekroond met een Michelinster, gevolgd door een tweede in 2006. In 2018 werd Pastorale uitgeroepen tot beste groenterestaurant en stond het in de top 100 van La Liste.
Barts keuken wordt geïnspireerd door de smaken, kleuren en texturen van de seizoenen. Zijn passie voor gastvrijheid komt tot uiting in gastronomische ervaringen
waarin balans en puurheid centraal staan. Dit werd benadrukt in 2012 toen hij door Gault&Millau werd verkozen tot Chef van het Jaar, en in 2023 toen hij een groene Michelinster ontving.
Bart heeft een diepe verbondenheid met de natuur. De groenten voor zijn restaurants komen uit zijn eigen ecosysteem, waar hij op 12 hectare grond duurzame landbouw bedrijft in het gebied tussen de Rupel, Nete en Schelde, waar zijn roots liggen.